2011. október 27., csütörtök

Milán felmérőlapja

Milánt fejlesztőpedagógushoz kell vinni...

Az iskolában felmérések voltak az első hetekben. Meg is kaptam a felmérőlapot miszerint Milán fejlesztésre szorul... Igen ezt már hallottam az oviban is. Sőt, járt fejlesztő pedagógushoz és én is foglalkoztam vele otthon. Reméltem, hogy javultak a "tünetek". Hogy mik voltak ezek? Milán pici kora óta "két kezes" volt. Sosem szóltam bele, sokszor mindkét kezét használta. Sosem legozott, építőkockázott, nem rajzolt, nem kötötte le semmi. Csak a rohangálás. Egy perc nyugta nem volt. Na, nem mintha javult volna a helyzet..:))) A lényeg, hogy a ceruzát is görcsösen markolja, nem tud koncentrálni, hamar elfárad. A felmérő lapon a keresztező mozgások és a finom motorika volt a legrosszabb. Kérdeztem a tanár urat, oké és most hova menjek. Primkó szülő vagyok, nincs ebben gyakorlatom. Mondott egy nevet az iskolában, elszaladtam megkeresni. Már feltérképeztem az egész iskolát de nem találtam semmit. De szerencsém volt! Találkoztam egy anyukával aki két gyermekével járta meg ezt az utat, ami előttünk áll. Ismeri az összes fejlesztő pedagógust, ajánlott is néhányat. Ami a legfontosabb: a "tünetek" -szándékosan nem hívom problémának-alapján elmondta: szerinte Milánnak alulfejlett idegrendszeri problémái vannak. Huuu nagyon ijesztően hangzik pedig nem az. Milánt egy sor olyan impulzus érte és nem érte baba korában amik hivatottak lettek volna segíteni az idegrendszer kialakulásában. Mivel a folyamat nem ment rendesen végbe ezért maradtak úgynevezett primitiv reflexei amik sokmindenben megakadályozzák.
De amit szeretnék: Mivel én is álltam ott leforrázva, hovamenjekmitcsináljakjajanyámmileszmost ábárzattal kétségbeesve az jutott eszembe sokan lehetünk még így. Ezért határoztam el, hogy naplót fogok vezetni Milánról honnan indulunk és hova érkezünk...
Most teljesen az elején vagyunk. 2 hét múlva megyünk be Bp-re felmérésre, hogy megállapítsák milyen helyeken vannak javításra szoruló dolgok. Megnyugtattak ez ebben a korban a legjobban fejleszthető, javítható előre betanított, otthon végezhető tornagyakorlatokkal!
Nosza rajta! Nagyon izgulok, mert most nagyon nehezen megy a tanulás..az egyik percben mindent ért és megy, a következőben meg semmit...

Ajánlott oldal: oriasleszel.hu

Egy regisztráció után felvettem velük a kapcsolatot, hihetetlen gyorsan válaszolnak és segítenek. Küldenek egy előzetes kérdőívet amiből kiderül van e ilyen problémánk vagy máshol kell keresgetni?

Nekünk nagy valószínűséggel van. Már nagyon várom, hogy elkezdjük és beszámolhassak az eredményekről!!!

Kalandra fel!



2011. október 19., szerda

Barnabás kiütéses lett...

... napközben még elvolt vele, reggel kapott calcimuscot.. este nagyon nyöszörög, hogy nem tud aludni. Beviszem neki a poharát, mondom idd meg ettől jobb lesz. Erre Ő:
- Mi ez? kálcimusk?
-:-DDD Kis buksim, honnan tudja??

2011. október 3., hétfő

Barnabás oviban

Barnusnak nagyon megy az ovi..Zökkenő mentesen, teli szájjal vigyorogva telt a szeptember az első naptól kezdve!!! Juhhhééé!!!
Nagyon büszke rá, hogy maci csoportos:))) hát még én!!

napocska

Milán megkapta az első napocskáját a "tájékoztató" füzetébe:)) És én aláírtam:))) fura érzés volt az első "jegyét" aláfirkantani:)) Ének órán kapta, és a napocska a legjobb jegy..
Így tovább Milán!!